Koud weer op komst

In overleg met de gemeente gaat aannemer Van Vulpen zich voorbereiden op de komende kou. Wat dit betekent voor de werkzaamheden van Vitens en Liander leggen we u uit in dit nieuwsbericht. De verwachting is dat de temperaturen volgende week enige tijd onder de 0°C blijven. Daarom past Van Vulpen de werkplanningen aan.

Graaf- en breekverbod
De gemeente Nijmegen gaat mogelijk een een graaf- en breekverbod aankondigen dat ingaat op maandag 8 februari. Dit houdt in dat aannemers vanaf dat moment in Nijmegen – tot nader bericht – tijdelijk niet mogen werken in de grond. Deze maatregel is bedoeld om onveilige situaties te voorkomen. Bij flinke vorst kan door het werk eerder schade ontstaan aan de bestrating of aan de leidingen in de grond. Als vorst in de grond zit is grondverzet lastig en natuurlijk is het bij extreem slecht weer niet prettig voor aanwonenden wanneer de straat voor de deur op dat moment open ligt. Het verbod zorgt dus voor uitstel van de werkzaamheden.

Nieuwe werkzaamheden
In de straten waar binnenkort zou worden begonnen moet de aannemer pas op de plaats maken en de start van de werkzaamheden uitstellen.

Bestaande werkzaamheden
In straten waar de werkzaamheden al zijn gestart, geldt dat de aannemer ook niet kan werken zolang het verbod van kracht is en vorst in de grond zit. Op deze plekken heeft aannemer Van Vulpen deze week nog tijd om maatregelen te nemen om schade en onveilige situaties te voorkomen. Denk daarbij aan het afzetten van werkvakken of het tijdelijk afdekken van ondergrondse gas- en waterleidingen.

Weer van start
De verwachting is dat deze onderbreking niet langer duurt dan een week, afgaand op de huidige weersvoorspellingen. Wanneer het verbod door de gemeente wordt ingetrokken hervat de aannemer de werkzaamheden. Als wij horen dat het verbod wordt opgeheven kunt u dat lezen op deze website www.onderhoudindestraat.nl/nijmegen en op De Omgevingsapp.

Vragen?
Heeft u nog vragen hierover dan kunt u bellen met de omgevingsmanager van Van Vulpen Hermen van Dalen via 06-14458494.